Пенкало „Астрограф“ од 19.900 долари | Фото/Видео

1002
Booking.com INT

Брилијантните умови од комапнијата „MB&F“ направиле соработка со швајцарската компанија „Caran d’Ache“ со цел да креираат прекрасно пенкало, наречено „Астрограф“. 

Bitcoin Exchange CEX.IO

На тој начин е создадено воодушевувачката механичка ракета-пенкало.

Со тело во облик на ракета, минијатурен астронаут и кутија која е дизанирана како платформа за лансирање.

На овој проект е работено цели четири години со цел се да биде завршено и префинето, бидејќи само инструментот за пишување има 99 пискарени, сатенски и родиумски компоненти, со три ногалки за стабилизирање кои му овозможуваат да стои вертикално.

%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d1%842-001

„MB&F“ не импресионира со завршните детали од родиум со висок сјај, пискарен мат родиум за ролерот на пенкалото и рутениумски антрацит украси.

%d0%b0%d1%81%d1%82%d1%80%d0%be%d0%b3%d1%80%d0%b0%d1%843-001

Притоа, перото на пенкалото е направено од 18-каратно злато кое е обложено со родиум.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...