Пиперки во павлака

680
Booking.com INT

Подгответе го овој традиционален старински рецепт и нема да се покаете …

Bitcoin Exchange CEX.IO

Потребно 

 • жолти мали пиперки бабури (количината на пиперките зависи од вашите потреби и желби)
 • солена вода
 • полномасна павлака

Подготовка

  • Пиперките измијте ги убаво и извадете им ги семките.
  • Во еден подлабок сад ставете вода и убаво посолете ја. Ставете ги пиперките и поклопете го садот. Оставете ги да стојат во солената вода една недела.
  • Потоа извадете ги од водата, убаво исцедете ги и почнете да ги полните со павлака.
  • Наполнетите пиперки наредете ги во пластична кутија една до друга. Кога ќе наредите еден цел ред со пиперки, премачкајте ги одозгора убаво со павлака и почнете да го редите вториот ред со пиперки. Повторувајте ја истата постапка додека не ја наполните кутијата.
  • На крај повторно премачкајте со павлака и затворете го садот. Оставете ги на топло место да стојат 2-3 дена. Од време на време отварајте го садот и истурете ја водата што ќе ја пуштат пиперките.
  • По три дена пластичната кутија со готовите пиперки ставете ја во фрижидер и служете ги полнетите пиперки со павлака.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...