Пластичните шишиња користете ги само еднаш

1124
Booking.com INT

Едно ново истражување покажа дека наполнето пластично шише содржи повеќе бактерии од тоалетна школка. 

Bitcoin Exchange CEX.IO

Поточно, има речиси 300.000 единици бактерии кои формираат колонии на сантиметар квадратен, што е над просечен тоалет.

– Водата на грлото на шишето е совршено топло место за размножување на бактериите, објасни доктор Еги Мекензи.

Ако имате слаб имунитет, бактериите врз вашето здравје можат да делуваат уште полошо, бидејќи може да добиете дијареа и грчеви.

Затоа експертите препорачуваат пластичните шишиња да се користат еднократно, а подобро е водата да се чува во стаклено шише.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...