Пневматик што може да издржи 22 тони | Фото

878
Booking.com INT

Познатиот производител на гуми за моторни возила „Гудјиар“, претстави „монструозен” пневматик наменет за теренски товарни возила со голема носивост. 

Bitcoin Exchange CEX.IO

„Гудјиар“ при презентацијата на серијата не теренски гуми ГП-4Д направи интересна споредба на овие пневматици со едно од најголемите и најтешки копнени животни на светот, африканскиот носорог.

Како што забележува производителот, меѓу ГП-4Д пневматиците и црниот носорог од африканските савани, може да се најдат неколку сличности. Имено, гумата е висока 1,8 метри, колку што во делот на рамената е висок и возрасен црн носорог.

Освен тоа, кога е напумпана на пропишаните 6,5 бари, екстремната гума може да носи товар тежок дури 22,4 тони, што е еднакво на тежината на 28 возрасни црни носорози.

%d0%b3%d0%bf-4%d0%b4-%d0%bf%d0%bd%d0%b5%d0%b2%d0%bc%d0%b0%d1%82%d0%b8%d1%86%d0%b8

Инаку, серијата на пневматици на „Гудјиар“ ГП-4Д опфаќа шест радијални гуми за сите видови на подлоги, било да се работи за земја, кал или каменест терен.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...