Погребан Стивен Хокинг | Видео

4018
Booking.com INT

Околу 500 лица присуствуваа на приватниот погреб на светски познатиот научник Стивен Хокинг.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Погребната церемонија се одржа во англискиот универзитетски град Кембриџ, каде научникот почина на 14 март на 76-годишна возраст.

Меѓу присутните беше и актерот Еди Редмејн, кој го играше Хокинг во филмот „Теорија на се“ од 2014 година.

На погребот говореше и астрономот Мартин Рис. Ѕвоното во црквата отчука 76 пати.

Кембриџ, 31 март 2018 (МИА)

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...