Подалеку од деца | Еве што може да направи еден полнач на мобилни телефони | Фото

11112
Една мајка со слики ги предупредила сите родители 

“Секоја куќа има полначи за мобилки и никој не размислува дали се опасни, а моето дете доби СТРАШНИ ИЗГОРЕНИЦИ од нив“. 

– Решив со сите да ги споделам овие слики, бидејќи сфатив дека родителите дури и не знаат колку е опасно да ги остават децата до предметот што го има секоја куќа.

Така, Кортни Дејвис, мајка од Кентаки, го објасни нејзиниот потег.

loading...

Лекарите не можат да сторат ништо, бидејќи изгореицата е на усните

– Полначите за мобилни телефони се исклучително опасни за децата и не размислуваме многу за нив. Ниту јас, додека моето дете не го стави полначот во својата уста и заврши со страшни изгореници. Лекарите не можеа да ни помогнат, бидејќи изгореницата е на устата, па што и да стават, таа би го излижала. Полначот го држам надвор од нејзиниот дофат, но денес заборавив на него и за неколку секунди се случо ова. Пред тоа, полначот никогаш не ѝ бил предмет на интерес ниту па го допирала со рацете. Родители, баби, дедовци, дадилки, ве молиме тргајте ги полначите од децата. Мојата ќерка помина одлично, некое друго дете можеби не, – заклучи оваа мајка.

loading...