Почина последниот човек кој чекореше по Месечината | Видео

1055
Booking.com INT

Астронаутот Јуџин Сернан, последниот човек кој одеше по Месечината, почина во 83-та година од животот, соопшти НАСА.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Тој со мисијата Аполо 17 слета на Месечината во декември 1972 година.

Сернан беше 12-от астронаут кој одел по Месечината и единствена кој двапати бил на Месечината.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...