Почина Јадранка Стојаковиќ

582
Booking.com INT

Познатата пејачка и кантавторка Јадранка Стојаковиќ почина во 66 година од животот, во вторникот во Бањалука.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Јадранка долго боледувала по пад на бина во 2009 година. Некогашната југословенска ѕвезда и успешна кантавторка и сликарка долго години живееше во Јапонија, а изминатите неколку години во дом за стари лица во Бањалука.

Беше родена во Сараево на 24 јули 1950 година каде и почна со музичката кариера.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...