По десетици болни и ужасни операции, лекарите успеале да го реконструираат лицето на оваа напатена девојка со ретко нарушување

8226
Booking.com INT

Лили Сим е родена со ретко, видливо нарушување кое ѝ создавало многу проблеми во животот, но тоа не ја спречило да даде сé од себе да води среќен живот.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Лили Сим е родена со ретко нарушување наречено фрононазална дисплазија.

Кога се родила, лекарите мислеле дека има Коенов синдром, наследна болест која погодува неколку делови од телото. Тие очекувале од Лили да живее само неколку месеци. Меѓутоа, дознале дека имала фронтоназална дисплазија и по тоа често престојувала во болница.

На 6 месеци ја имала првата операција, и уште една кратко време откако наполнила 4 годии.

Лили грубо била малтретирана, па затоа ѝ било тешко да се дружи со некого. Многу време поминала сосема сама во училиште, иако нејзиниот дедо понекогаш седел со неа за време на ручек за да ѝ прави друштво.

Работите биле подобри кога тргнала во средно училиште, каде што нејзините соученици почнале да ја прифаќаат, а помалку да ја гледаат како некој кој е различен.

“Признавам дека луѓето сé уште зјапаат во мене, но тоа не ме погодува”, рече Лили.

Поголемиот дел од животот го поминала во реконструкција на лицето, дури и вилицата ѝ била скршена и поместена.

Таа ужива да спортува со својот брат, со кој има блиски односи.

Лили конечно почнува да се чувствува онака како што отсекогаш сакала да изгледа.

Сака да им помогне на другите со тоа што ќе стане социјален работник.

Лили поминала низ неверојатно искуство, и нема сомнение дека ќе продолжи да нè инспирира!

Image source: facebook.com

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...