По ова, вашиот свет ќе изгледа сосема поинаку …

1464
Booking.com INT

Во трето одделение на учениците им е поставена задача да ги напишат седумте светски чуда.

Bitcoin Exchange CEX.IO

По некое време, најчести одговори биле:

Египетските пирамиди, Таџ Махал, Панамскиот Канал, Големиот Кањон, Empire State Building, Базиликата Свети Петар и Кинескиот ѕид.

Наставничката забележа дека едно девојче сѐ уште размислува и праша: “Имаш проблем со својата листа на светските чуда?”

Девојчето одговори: “Да. Јас не можам да се одлучам, бидејќи ги има толку многу.”

Наставничлката и одговори: “Прочитај го тоа што си го напишала. Можеби ние ќе можеме да ти помогнеме.”

Девојчето се двоумеше, но прочита.

“За мене ова се седумте чуда на светот:

ДА ГЛЕДАШ,

ДА СЛУШАШ,

ДА ДОПИРАШ,

ДА МИРИСАШ,

ДА ЧУВСТВУВАШ,

ДА СЕ СМЕЕШ И

ДА САКАШ.”

Во училницата имаше молк.

Сè она што се подразбира како секојдневно и едноставно во суштина е чудесно. Највредните нешта во животот не можат ниту да се направат, ниту да се купат …

Тие ни се дарувани.

Ако ви се допаѓа ова споделете го со вашите пријатели, ние ќе ви бидеме благодарни.

Marijana May, Moj Životni Dizajn

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...