Психолошкиот тест на Сигмунд Фројд | Проверете се

35420

Сигмунд Фројд беше голем психолог.

Ви предлагаме да поминете еден негов интересен тест, кој ќе ви помогне подобро да се запоззнате себеси, да го процените вашето знаење за себе и за другите, ќе добиете објективна проценка за своите ставови, но исто така, искористете ги резултатите во понатамошната работа на себе.

Пред вас ќе бидат неколку прашања. Најважно правило е да одговорите искрено – како се чувствувате, и прво што ќе ви падне на ум.

За различни прашања можно е да се дадат исти одговори. Не преминувајте на следно прашање додека не одговорите на предходното. Не ѕиркајте во резултатите. 😉

А сега, земете молив, хартија и тргнуваме!

Прашања

 1. Гледате во море. Какво е вашето прво чувство? (Можете да ги затворите очите)
 2. Одите низ шума и гледате под нозете. Што чувствувате? (Времето за одговор најмногу 30 секунди)
 3. Го набљудувате летот на галебите. Што чувствувате?
 4. Гледате крдо коњи … Напишете прво што чувствувате и не размислувајте долго време.
 5. Во пустина гледате ѕид ѕид со мал отвор, зад кој е оаза. Во овој случај треба да напишете што би направиле?
 6. Повторно пустина. Уморни сте од долго патување. Гледате сад со вода … Што правите? Можеби е банално, но напишете го одговорот на хартија.
 7. Изгубени сте во шума. Стемнето е. Гледате куќа со осветлен прозорец … Што правите?
 8. Во магла сте. Како ќе се однесувате, што ќе направите?

Резултати

 1. Вашиот став кон животот, емоции, чувства.
 2. Како се чувствувате во вашето семејство.
 3. Вашиот став кон жените.
 4. Вашиот став кон мажите.
 5. Вашата основна животна стратегија, цел. Како ги решавате вашите проблеми.
 6. Сексуален живот. Изборо на партнер.
 7. Вашата подготвеност за брак. За мажени/женети – вредноста на бракот.
 8. Вашиот однос кон смртта.

Вие, се разбира, вие не мора да се согласите со резултатите.

Само запомнете: Можете да се лажете себе си, но никогаш не можете со вашата потсвест …

loading...