Путин се изнасмеа на изјавата на руски министер | Видео

1145
Booking.com INT

Реакцијата на рускиот претседател Владимир Путин на „глупавата“ изјава на министерот за земјоделство Александар Ткачов стана хит на социјалните мрежи.

Bitcoin Exchange CEX.IO

На состанокот на руски политичари во Вороњеж, Ткачов зборуваше за тоа дека Германија на годишно ниво извезува три милиони тони свинско месо.

– Годишно извезуваат три милиони свинско месо во Кина, Индонезија, Јапонија, истакна Ткачов, а Путин почна да се смее.

– Но, Индонезија е муслиманска земја, таму свинското не е дозволено, одговори рускиот претседател.

Министерот за земјоделство, помалку неверојатно, му одговори на Путин: А во што е разликата?, предизвикувајќи смеа во целата сала.

Тој всушност ги помешал Јужна Кореја и Индонезија.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...