Пуштен во употреба најдолгиот тунел во Индија

1241
Booking.com INT

Индискиот премиер Нарендра Моди свечено го пушти во употреба најдолгиот сообраќаен тунел во Индија, „Ченани-Нашри”, чија изградба траеше шест години и чинеше 37,2 милијарди рупии (537 милиони евра).

Bitcoin Exchange CEX.IO

Низ 11-километарскиот тунел минува автопат што ги поврзува Кашмирската Долина со останатиот дел од Индија, објави телевизијата Ен-Ди-Ти-Ви.

– Овој тунел ќе биде од полза за земјоделците од Кашмирската Долина. Нивните производи нема повеќе да се расипува поради затворени патишта, рече на церемонијата индискиот премиер.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...