Решено убиство на принцезата Дајана | Сите беа во потрага по него, нудeна e парична награда, но тој не го издржа притисокот | Видео

1870

Неверојатен пресврт се случи неодамна.

Пензионираниот агент на MI5 Џон Хопкинс (80), призна неверојатна низа на убиствата откако излезе од болница во Лондон, велејќи дека му се останати уште неколку недели од животот и не сака да умре, а да не ја каже вистината.

Како што пренесуваат странските медиуми, Хопкинс тврди дека тој бил вмешан во 23 убиства на британската разузнавачка агенција, вклучувајќи го и убиството на принцезата Дајана.

Хопкинс, кој 38 години работел како оперативец за MI5, тврди дека оваа служба често го користила за дискретни убиства на поединци кои се сметани за закана за безбедноста на Обединетото Кралство.

За принцезата Дајана вели дека таа била единствена меѓу своите жртви и единствена жена што некогаш убил, како и единствено лице од кралското друштво. Хопкинс вели дека се чувствува “амбивалентен” за смртта на принцезата Дајана.

Тој тврди дека нејзиното убиство беше наредено од страна на самото кралско семејство.

– Кралското семејство имаше докази дека планира да се разведе од Чарлс. Таа знаеше премногу кралски тајни. Мојот шеф ми кажа дека таа мора да умре. Тој добил наредби директно од принцот Филип и моравме тоа да го направиме да изгледа како несреќен случај. Никогаш пред тоа не сум убил жена, а уште помалку принцеза, но извршив наредба – рече тој, додавајќи дека тоа го направил за кралицата и земјата.

Тој поради болеста е на домашна нега и останато му уштемалку од животот, но рече дека очекува да го приведат затоа што ја кажал вистината.

loading...