Родено првото бебе од трансплантирана матка во САД | Видео

349
Dr. Robert T. Gunby Jr., holds up the baby for the mother to see. Baylor University Medical Center at Dallas

Во САД е родено првото бебе од трансплантирана матка, соопшти болница во Тексас, каде е родено бебето.

Жената, која е родена без матка, се породи во универзитетскиот здравствен центар „Бејлор“ во Далас.

Портпаролот на болницата Крек Сиволи потврди дека бебето е родено од трансплантирана матка во Тексас, без да наведе повеќе детали, најавувајќи дека в понеделник по тој повод ќе биде одржана прес конференција.


The baby’s father rests his hand on the child. Baylor University Medical Center at Dallas.

Пред неколку години во Шведска е родено бебе од трансплантирана матка.

loading...