Родителската љубов кон свое дете не познава граници

1385

Родителската љубов кон свое дете не познава граници. Ова важи и за нас и за нашите животински пријатели.

Во овие, срце трогателни фотографии од животинското родителство, ќе препознаете многу исти и стресни моменти од детството кои сте ги доживеале и како родител

Екологистите тежнеат животните да ги поделат во две групи врз основа на нивните родителсва – на “R” и “K” категории.

“К” категорија ги вклучува животните како слоновите, мачките и нас – животни кои имаат релативно мал број на потомци со подолг период на бременост. Нивните мали деца бараат повеќе да се фокусирате во грижата околу нив на подолго време – вид на родителството на кое и ние сме навикнати.

Родителите од категоријата “R” одат на количество пред квалитет, со многу деца кои растат брзо и поединечно имаат мали шанси за преживување.

1 2 3-1 3-2 4 5 7 9-copy10 13 14 16 17 17-2 20 23 24 26 28 29 31 33 40

 

loading...