Роибос чајот го забавува процесот на стареење

968
Booking.com INT

Роибос чајот е напиток што секојдневно можете да го пиете со цел да му обезбедите на организмот мноштво антиоксиданси што го забавуваат процесот на стареење и ги заштитуваат клетките од штетното дејство на слободните радикали. 

Bitcoin Exchange CEX.IO

Овој чај содржи мала количина на минерали како железо, калциум, магнезиум, цинк и манган, што поволно влијаат врз имунитетот.

За разлика од црниот и зелениот чај, роибос не содржи теин или кофеин така што можете да го пиете во  кој било дел од денот, па дури и навечер, без да стравувате дека ќе имате потешкотии со заспивањето.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...