Романтичен стаклен камин

864
Booking.com INT

Не постои ништо поромантично отколку да седнете покрај камин во студени зимски денови.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Каминот најчесто се наоѓа во дневната соба и е омилено место за собирање на семејството особено во текот на зимата.

Камините доаѓаат во многу стилови и дизајни, а генерално се направени од бетон и цигла. Од неодамна во многу домови се користат и камини од стакло. Луѓето не мора да размислуваат за безбедноста, бидејќи не мора да чекаат дрвото да согори пред да заминат во кревет. Познат е фактот дека каминот без надѕор може да биде опасен. Каминот не е автоматски уред што има тајмер за автоматско исклучување и вклучување. Поради тоа најдобро решение е да се користи камин со стакло.

Модерната технологија ни дава можност да го гледаме огнот од секој агол на просторијата кој гори на вистинско место и во вистинско време. Разновидноста на стаклените камини ќе донесе чувство на удобност, во дневната соба, во ходникот или во канцеларија. Овој важен дел на ентериерот може да биде дизајниран во разни облици и бои според вашиот ентериер.

Пред купувањето на стаклен камин треба да се размисли за цената на стаклените камини во однос на вашиот буџет. Некои од производителите даваат доживотна гаранција додека некои даваат само ограничена. Цената варира во зависност од материјалот. Еелоксиран алуминиот е попристапен.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...