Само во Кина | Хеликоптер од стар мотор! Фото

621
Booking.com INT

Кинескиот земјоделец Li Housheng (56) од Ganzhou, направил хеликоптер од стар мотор и користејќи старо железо.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Иако ова летало изгледа како да не може да лета, освен од карпа, Ли со својот хеликоптер од гаражата успеал да се одлепи од земја, и тоа цели 40 сантиметри.

Елисте ги изработил од обични челични плочи, а леталото има дури и квачило и акцелератор.

Фармер Li Housheng го прегледува моторот на неговиот импровизиран хеликоптер во Ganzhou, село од провинцијата Baitang во Кина.
Тој ги запознава пријателите со својот план за летање додека седи во пилотската кабина. LI на изработка на хеликоптерот потрошил година дена и сонува за изградба на авион
За изгработка на DIY хеликоптер користел делови од земјоделски мотор, вклучувајќи го менувачот, моторот, џојстикот и управувачот.
Проектот стана негова гордост и радост и тој верува дека еден ден ќе го исполни својот сон, за летање повисоко.
Брзинометарот од неговиот мотоцикл исто така е целосно функционален, но допрва треба да ја достигне саканата брзина.
Еве, се гледа како работи на друг дел од моторот. Секој од деловите е развиен со користење на отпадоци од возила што ги чува на фармата.
Ли прави некои мали прилагодувања кон средината на авионот каде се закачени двете ротасти лопати. Кантичето со бензин е на врвот од авионо.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...