Свекрвата ѝ префрлила на снаата дека не ја чисти куќата како треба | Одговорот на нејзиниот син го прераскажува целиот свет!

11807
Booking.com INT

Зошто мажите стапуваат во брак?

Bitcoin Exchange CEX.IO

Клинт Едвардс е татко на три деца и автор на популарниот блог No Idea What I’m Doing A Daddy Blog (Немам поим што правам: Блог на еден татко).

Тој искрено вели дека веќе одамна се помирил со фактот дека неговата куќа никогаш нема да биде беспрекорно чиста, но неговата мајка не.

Клинт го опишал неодамнешниот разговор со неа на таа тема, кога му приговорила дека неговата сопруга Мел не чисти како што таа мисли:

“Пред неколку недели разговарав со мајка ми на телефон, кога рече: Не ли ти пречи што Мел не ја чисти куќата малку подобро? Беше сабота. Ги раскревав садовите и искрено не знаев што да кажам. Мајка ми не го кажа тоа на зол начин или било што друго. Повеќе беше љубопитна.

Добро не го познавав својот татко, но се сеќавам на неговиот совет при избор на жена: Дојди ѝ дома неочекувано и погледни како тоа таму изгледа. Многу нешта можат да се дознаат за жената врз основа на тоа како се грижи за куќата.

Мислам дека загриженост на мојата мајка за чистата куќа има врска со неа самата и обидите да го исполни она што од неа се очекувало во младоста.

Но, се работи за тоа, за разлика од мојот татко, јас не размислував за чиста куќа кога се оженив за мојата сопруга.

Размислував за тоа како сакам да слушнам што има да каже. Размислував за тоа како се чувствувам заради неа. Размислував за тоа како многу се смее, го сакам тоа. Размислувава како е слатка и внимателна, и како ми се чини дека ќе биде совршена мајка на моите деца.

Clint Edwards with the family

По неколку минути ги најдов вистинските зборови, и конечно реков:

“Јас не се оженив со неа заради чиста куќа, туку затоа што ми изгледаше како некој со кој би можел да го минам својот животот”.

Ги ставив садовите во машината.

Се прашувата како мојата мајка одговри на ова? Па, на почеток со молчење. Тоа беше малку шокантен момент и за неа. Но не издржа и на крајот кажа, онака преку рамо: Па … Тоа е веројатно поважно од чиста куќа.

Да, реков, и јас мислам така.”

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...