Седум комбинации на храна кои тотално можат да ви го уништат здравје!

1282
Booking.com INT

Некои намирници не треба да се мешаат. Подобро е да ги консумирате посебно.Поздрави се ако ги јадете одделно.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Млеко и банани

Оваа комбинација можеби ви звучи примамливо, но подобро е да ги консумирате одделно. Заедно се тешки за варење, но и количините на шеќер се поголеми.

Ананас и млеко

Ниту оваа комбинација не е пожелна. Може да имате проблеми со варењето или да имате горушица (киселина).

Пиво и кикирики

Оваа комбинација можеби многумина ја сакаат, но не е добра. Кикирикито е солено, а пивото содржи киселини и таа комбинација може да доведе до побрза дехидратација.

Месо и компири

Повеќето од нас ја сакаат оваа комбинација, но не е добра за нашиот желудник, бидејќи е тешка за варење.

Месо и тестенини

Подобро е да се користи нешто полесно како додаток на тестенините.

Домати и краставици

Овие намирници содржат многу витамини, но заедно тие доведуваат до подуеност и други тешки абдоминални проблеми.

Сендвич и кафе

Не конзумирајте го тоа заедно затоа што со кафето ќе спречите апсорпција на материите од сендвичот. Инаку, не треба да пие и јадете во исто време.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...