Секое двегодишно дете би требало да ги знае овие 25 зборови

15866

Всушност, 25 „задолжителни“ зборови се дел од списокот од околу 310 зборови кои би требало да бидат дел од речникот на двегодишно дете.

Листата е изработена преку анкета на голем број родители кои имале десет минути да ги набројат зборовите што ги знае нивното двегодишно дете.

Но, ако детето на 30 месеци и понатаму се бори со изговарање на овие зборови, родителите треба да се посоветуваат со лекар, .

Истражување е спроведено во САД, но тие зборови ги користат сите децата:

 1. мама
 2. тато
 3. бебе
 4. млеко
 5. сок (вода)
 6. па-па
 7. топка
 8. да
 9. не
 10. куче
 11. маче
 12. нос
 13. око
 14. банана
 15. кекс
 16. автомобил
 17. жешко (шпорет)
 18. благодарам
 19. бањање
 20. чевел
 21. капа
 22. книга
 23. нема повеќе
 24. уште
 25. чао
loading...