Секс тајни што секоја жена мора да ги знае

3610
Booking.com INT

Мажите се полни со изненадувања и однесувањето во спалната соба не е исклучок. Иако е невозможно да се објаснат сите машки однесувања, тука ве запознаваме со пет сексуални тајни кои можат да ви помогнат да го разберете и да се приближите до вашиот дечко.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Во него има страв дека ќе ве разочара

Мажите чувствуваат огромен притисок пред да извршат сексуален акт. Додека жените не чекаат до брак да имаат секс, а тоа значи дека тие се многу порелаксирани во спалната соба.

Сексуално задоволни ‘модели’, како Мадона и сирените од “Сексот и градот”, ги поттикнуваат урбаните жени да бидат отворени за нивните сексуални желби и поплаки. Овие сексуално слободни жени предизвикуваат проблеми за нивните машки партнери. Одеднаш, партнерот се наоѓа под притисокот и тој не може да си помогне, па се чуствуваа како да мора да ја задоволи партнерката сексуално.

И покрај тоа што можеби нема да бидете толку вознемирени за неговата ‘изведба’ би можеле да му простите за неколку лоши секс сцени, бидејќи тој тешко си простува себеси. Ова навистина е тешко за него.

Предупредување:
Ако вашиот партнер има постојан проблем со перформансите, тој може да почне да ве обвинува за да го заштити своето его. Бидете подготвени да се справите со оваа ситуација.

Што можете да направите:
Не земајте го ова здраво за готово или, уште полошо, да го навредувате. И никогаш не се смејте! Само преправатеј се дека тоа не е некоја голема работа за вас.

На мажите им треба валидација за да го добијат својот ритам

Сексот е извор на моќта низ векови и е доказ за нивната машкост. За нив сексот значи да владеат со ситуацијата, дека се енергични, парираат, а воедно, и големи љубовџии. Во суштина, вашиот маж сака да биде супер херој и секако, сака да го видите во такво светло. Кога ќе ве задоволи сексуално тој се чувствува како супермен. Ако и вие уживате, дајте му сигнал. Тој ќе ги обожава вашите комплименти.

Предупредување:
Без охрабрување нема забава. Без разлика дали уживате или не, само охрабрувајте.

Што можете да направите:
Добро правило: Не лажете го, но не се борите. Само изгледајте среќни и задоволни, а тоа ќе го направи вашиот маж да се чувствува супер.

Мажите не сакаат да чекаат премногу долго

Жените никогаш не треба да се воздржат да имаат секс, едноставно поради т.н. правила во врската. Неговиот сексуален акт зависи од вашиот сексуален говор на телото, и важно е за него да знае дека го сметате за сексуално пожелен.

Предупредување:
Ако вашето момче е навредено кога Вие ќе започнете да иницирате секс, ослободите се од него. Веднаш најдете си друг партнер!

Што можете да направите:
Сите ние сме сензуални суштества, затоа, не плашете се да направите потег.

Мажите се свесни за своите тела

Мораме да признаеме: Мажите можеби не можат да се грижат за својата телесна тежина речиси исто колку што жените го прават тоа, но и тие имаат свои проблеми со имиџот.

Предупредување:
Повеќето мажи се доста загрижени за нивната општа физичка состојба, висина и ќелавост. Со други зборови, тие се надеваат на убаво расположение во спалната соба исто колку и жените.

Што можете да направите:
Помогнете му на својот партнер покажувајки му и опсипувајки го со нежности, дека го сметате за привлечен и кон него чуствувате љубов.

Едноставно ‘зачинете’ го Вашето секс катче!

За Кукурику.Мк подготви и уреди Бојана Кољушкова

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...