Се обидел да ги ограби малите деца и родителите пред училиштето, но налетал на храбра мајка која го чекала своето дете | Видео

5194
Booking.com INT

Мајка којашто го чекала своето дете пред основно училиште во Сао Паоло, Бразил, уби натрапник кој со пиштол се обидел да ги ограби присутните деца и родители.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Жената херој, по име Katia da Silva Sastre, била полицајка која во тој момент не била на должност. Кога напаѓачот и се доближил, таа го извадила својот службен пиштол и пукала трипати во него.

Напаѓачот е идентификуван како Elivelton Neves Moreira (21). Откако бил совладан, тој бил пренесен в болница, каде што и починал.

Сето тоа се случувало по забава во училиштето, по повод Денот на мајката.

Гувернерот на Сао Паоло, Márcio França ја награди храбрата мајка со орден на храброст.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...