ИСТРА | Во текот на ноќта трамонтана ги уништи дрвјата, ветровите достигнаа 130 км/ч! Фото

1125
Booking.com INT

Силни бури зафатија делови од Хрватска, а најтешка беше ситуацијата на Полуостровот Истра, каде ударите на ветрот достигаа и до 130 км/час, јави хрватскиот сајт istramet.hr.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Ветреот ги кршеше гранките, а локалну дури и ги корнеше дрвјата. Искорнати стебла има на патот од Новиград према Бртонигла, додека пошироко насекаде расфлени контекнери и кантите за ѓубре. Најсилниот ветер измерен е во Дајла (125 km/h), Новиград (106 km/h) и Пореч (82 km/h).

До 2 часот по полноќ према метеоролочките станици дожд имало само во Умаштин (32 mm) и Ровињштина (23 mm).

Денеска од сабајле се собираат информации за настаната штета од невремето кои, се претпоставува, големи.

 

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...