Сите спортски автомобили на шеикот на едно место | Видео

283
Booking.com INT

Автопаркот „СБХ Ројал Ауто Галери“ во Абу Даби е неизбежна станица за вистинските љубители на спортски возила кои го посетуваат градот.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Абу Даби е познат по тематскиот парк „Ферари Ворлд“, но малкумина знаат за една од најбогатите приватни колекции на спортски автомобили на светот.

Станува збор за 37 скапоцени и ретки спортски модели што се во сопственост на шеикот Султан.

Таму на едно место можат да се видат најновите „Ламборџини Сентенарио“, „Ферари Ла-Ферари Аперта“ и „Бугати Чирон“, но и постари генерации.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...