Смарт перница за поквалитетен сон | Видео

2439
Booking.com INT

Компанијата „Мод Модерн“ ги промовираше својот нов „Кикстартер“ систем и специјална перница, која ноќе преку сензори собира податоци, а наутро ги соопштува на смартфон, па со тоа не учи како поквалитетно да спиеме.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Се работи за „Санрајз Смарт“ перницата од мемориска пена, составена од жироскоп, брзиномер, сензори, РГБ ЛЕД светилки, блутут, микрофон и звучници.

Изработката на еден таков систем чини 129 долари. Предвидениот првичен фонд се очекуваше да изнесува 50.000 долари, но компанијата досега собра 350.000 долари.

Перницата се уште се наоѓа во прототипна фаза, а цената ќе изнесува 299 долари.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...