Совет за сите родители | Дозволете им на децата да јадат маснотии, сирење, ајвар, намачкајте им лепче! САМО НЕ И ОВА!

1540
Booking.com INT

Во последно време диетите станаа многу популарни, но тие и понатаму не се здрави и не се препорачува нивната примена, објаснуваат физиолозите.

Bitcoin Exchange CEX.IO

– Апсолутно не веруваме во диети. Не е нормално некој за десет дена да изгуби голем процент маснотии. Црниот дроб е многу важен орган, тој ја загрева крвта. Таа е од клучно значење за нашиот организам, а диетите лошо влијаат на функционирањето на црниот дроб, а со тоа и на слабото функционирање на организмот. Сè е во исхраната, посочуваат физиолозите.

Тие сметаат дека сите јадат повеќе отколку што треба. Ние живееме од нашите масти, во колку имаме услов да ги топиме. Сѐ што се јаде, треба да се потроши, односно маснотиите да се претворат во мускули и здрава енергија.

Експертите додаваат дека нема врска колку често вршите нужда со тоа колку ви е брз метаболизмот, затоа што честите одења се само знак дека вашиот организам не функционира како што треба, па сѐ што ќе изедете поминува низ организмот.

Нашите деца јадат премногу, јадат често и тоа храна која брзо го зголемува нивото на инсулин. Тоа е маѓепсан круг кој во крајна линија доведува до акумулација на вода.

Пуштете ги децата да јадат маснотии: сланина, сирење, полномасно сирење, кајмак, ајвар, намачкајте лепче, не мора да биде итегрално, било кој, обичен леб, подобро било што отколку да им се дадат слатки. Имајте на ум дека на таа возраст мастите го хранат организмот.

Во колку детето нормално се одгледува, има нормална исхрана, се создава здрав организам и сите органи функционираат правилно.

Затоа, може да изедат понекогаш и нешто нездраво, и ништо не треба да им се забранува да јадат.

Потребно е да се губи водата и гасовите за време на диетата, а не мастите: “Кој не ја вари храната, има гасови, што создава нервоза и ментални проблеми, се блокира целото тело, така што диетата можеби делува да се изгуби на тежина, но тоа предизвикува многу поголеми проблеми во организмот. Секој оној кој е гладен има нарушување во организмот”, заклучуваат физиолозите.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...