Совет | Не претерувајте со шминката

1189
Booking.com INT

Подлогата која се нанесува пред ставање пудра, го изедначува тенот и ги прикрива неправилностите.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Таа може да биде течна, кремаста или тврда, и се користи за шминката да трае подолго.

Разликата меѓу обичната крема за лице и подлогата за пудра, е огромна.

Подлогата, меѓу другото, ги прикрива недостатоците на кожата, и за разлика од кремите кои ја хидрираат кожата, тоа ги затвора порите.

Поради тоа, подлогата не треба да се употребува секојдневно.

Можете и да ја нанесете врз кремата, па дури и без пудра, доколку самата подлога не содржи хидратантно дејство.

Доколку пак, користите светли подлоги, кои се посебно популарни летен период, обрнете внимание на сјајот кој преку ден може да биде претеран.

Во тој случај, пудра во прав може да го намали сјајот.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...