Содата помага при изгореници

553
Booking.com INT

Изгорениците од сончевите зраци се чести во летниот период, без оглед колку и какви мерки преземаме.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Доколку тоа се случи, има неколку природни методи, кои можат да ни помогнат. Еден од нив е премачкување со неколку лажици готварска сода и млака вода, сразмерно во период од 15-20 минути. Потоа, изгореното место да не се брише со крпа.

Овесните снегулки се друг начин. Една чаша овес се става во млака вода и така добиената смеса се истура на кожата за таа да омекне. Густата течност од растението алое масло исто така го намалува црвенилото и болката од изгореницата.

Пресечете неои од подебелите листови на растението и течноста се нанесува пет до шест пати дневно и тоа се повторува во тек на неколку дена.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...