Со овој тип на мажи, жените почесто доживуваат оргазам

5952
Booking.com INT

Не е работата во големината на пенисот, туку една природна и навидум безначајна карактеристика.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Голем е бројот на фактори кои влијаат на тоа дали жената ќе доживее оргазам или не – од чувството на опуштеност во сопственото тело, љубовните вештини на партнерот до самата големина на неговата “алатка”, но постојат и некои други физички атрибути кои можат да предвидат дали ќе ѝ се “посреќи со него.”

Многу истражувања врз основа на хетеросексуалните жени кои се во стабилна врска со траење подолго од шест месеци, покажале кои фактори се поврзуваат со поголема веројатност за оргазам со партнерот.

Од психолошките се истакнуваат два најважни – неговата самодоверба и висината на приходите.

Психолозите тоа го објаснуваат низ призмата на т.н. алфа мажјак, па жените така несвесно мажите со повисоки примања од нив самите, но и со поголема самодоверба, ги сметаат за мажевни и пожелни.

Покрај тоа, оргазмот е во тесна корелација со тоа колку мажот е физички привлечен за партнерката, а на големо изненадување и со еден физички атрибут – ширината на неговите раменици.

Рамењата како клуч за сексуална моќ?

Иако звучи малку чудно, и не е баш така – објаснуваат експертите. Всушност, ширината на рамениците се поврзува со повисокото ниво на тестостерони и биолошка предодреденост.

За оние кои не се родени со генетска предиспозиција за пошироки рамења вежбањето дефинитивно е добра идеја, советуваат експертите.

За оние кои сакаат подолго да уживаат во сексот Топ 10 пози

 

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...