Срби преименувале село и ракија во чест на Владимир Путин

455
Booking.com INT

Жителите на селото Хаџинце во југоисточна Србија донеле одлука името на селото да го сменат во Путиново, во чест на рускиот претседател.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Старото име на селото поттекнува од времето на турските власти и на локалните жители никогаш не им се допаѓало. После гласањето, селаните една недела работеле на новиот знак на влезот на селото. Знакот е направен од огромна дабова даска на која е изрезбарено името на селото – Путиново.

Во интервјуто за порталот БалканПро.ру локалните жители велат дека наместо традиционалните ракии од слива и кајсија, селаните сега произведуваат еколошки чиста ракија „Путиновача“.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...