Стаклениот мост во Кина влезе во Гинисовата книга на рекорди | Видео

792
Booking.com INT

Мостот од стакло висок 120 метри на работ на една карпа во југозападна Кина влезе во Гинисовата книга на рекорди како мост без поддршка, бидејќи е поврзан само со кабли.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Мостот долг 70 метри во општината Чонгчин може да прими најмногу 30 лица, а свечено е отворен на 1 април.

Кинезите ги привлекуваат туристите со стаклени мостови. Во земјата минатата година за јавноста беше отворено најдолгиот стаклен мост, кој беше инспирација за американскиот научно-фантастичен филм „Аватар“ на режисерот, Џејмс Камерон.

Мостот со должина од 430 метри се наоѓа 300 метри над земјата и е сместен меѓу два парка во кинеската провинција Хунан. Локацијата на мостот беше инспирација за „лебдечката планина“, која се појавува во филмот Аватар од 2010 година.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...