ТАЈНА ТИБЕТСКА ТИНКТУРА ЗА АРТРИТИС ШТО МОЖЕТЕ ДА ЈА НАПРАВИТЕ ДОМА

940

Слушаме многу за лекови и лековити прехранбени производи, но не толку за античка артритис тинктура или како артритисот бил третиран во античко време.

Овде се поставува прашањето дали лугето со ревматоиден артритис доволно подготвено ги претрпуваат болките во сите овие години. Дали RA влијае лошо како на едни, така и на други?

Дали воопшто страдале, или дали имале лекови и третмани за кои едноставно не знаеме? Овде испитуваме античка тибетска артритис тинктура, и да дознаеме дали лукот е добар за повеќе од правење кари или за чување на вампирите подалеку од нас.

Неверојатни здравствени придобивки од лукот

Лукот е добро познат по неговите лековити квалитети и се користи во медицината со милениуми, но дали сте знаеле дека лукот е ефикасно употребен за лекување на цела низа на заболувања.

Листата на болести каде лукот се користи за лекување ги вклучува:

 • Алопеција ареата
 • Артритис
 • Ревматичен артритис
 • Колено Остеоартритис
 • Атеросклероза
 • Хроничен бронхитис
 • Хипертензија
 • Брадавици
 • Каснување од инсекти
 • Тифоид
 • Вирусни инфекции
 • Габични инфекции
 • Паразитски инфекции
 • Candida albicans
 • Алцхајмерова болест
 • Кардиоваскуларни болести
 • Стапките
 • Хипертензија
 • Тромбоза
 • Дерматолошки апликации
 • Вошки

Листата навистина оди и натаму. Неверојатен е фактот колку се големи придобивките од лукот и овие тврдења сега се поддржани од тони истражувања. Затоа постојано чувам лук во мојата исхрана.

Функционира!

Многу од придобивките на лукот доаѓаат од негови антибиотици, антиинфламаторни и имунолошки системски модулирани дејства. Заедно овие активности го намалуваат бактериското и вирусното оптоварување, го подобруваат имунолошкиот систем и ви дозволуваат да се вратите во состојба во која имунолошкиот систем може да се врати на врвот.

Зошто никогаш досега не направив тинктури за артритис од лук?

Едноставно, мирисот!

Не мирисот на самиот лук, па дури и вкусот, туку начинот на кој го прави вашето тело да мириса.

По некое истражување за лукот и неговиот мирис,с е одлучив да го направам овој рецепт.

Време е да се направи тинктура од лук за артритис 

Потребни состојки:

350 грама излупен свеж лук
200 ml алкохол
40% вотка, рум, коњак

Една тегла, или херметички затворена тегла доволно голема за да ја собере мешавината.

Рецептот за тинктура од лук оди вака

 • Излупете го лукот

 • Исечете го лукот на мали парчиња

 • Ставете ги парчињата во тегла (проверете дали е чиста)

 • Истурете го алкохолот

 • Затворете со капак и протресете ја теглата
 • Ставете ја теглата во ладен темен шкаф и оставете да отстои
 • Протресувајте ја теглата секој ден во следните 10 дена
 • Намалете ја содржината преку муслинска торба, по можност во темно стаклено шише

 • Соберете ја тинктурата во помали шишиња и чувајте на ладно темно место

Заклучок

Тинктурите се безбедни, чисти, лесни за правење и полека човек пројавува наклоност и завист кон нив. Дали заборавив да споменам дека тинктурата од лук за артритис не ви дава лош мирис на телото ако ја земате со вода?

За www.kukuriku.mk подготви и уреди Бојана Кољушкова

loading...