Темните кругови околу очите можат да укажуваат на сериозен проблем

29528
Booking.com INT

Кожата околу очите е многу тенка и поради тоа во случај на воспалени често се појавуваат темни кругови околу нив.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Но, освен што често се последица на замор или ненаспаност, темните кругови често се и знак на затнати синуси поврзани со алергии и на конгестија на носот.

Што можеме да направиме околу тоа?

Стандардните третмани за затнат нос се:

  • прочистување на синусите со раствор на морска вода
  • инхалација (чај од камилица и жалфија или босилек)
  • ограничено користење на капки наменети за затнати синуси

Ако затнатоста продолжи на подолг период, појдете на лекар.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...