Токио има автобуска линија за „вонредни ситуации“ во доцниите часови

398
Booking.com INT

Откако последниот вечерен воз во Токио се повлекува од сообраќајот, на сцена стапува посебен автобус кој „ги собира“ сите оние кои претерале со алкохолот, ја промашиле својата станица или „се заборавиле“ на патот до дома.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Автобусот „за спас“ има најмногу работа при крајот на годината, кога компаниите организираат предновогодишни прослави.

Билетот за „специјалниот“ превоз чини околу 6,5 евра, а сообраќа до делот од градот каде има преноќувалишта.

Хотелска капсула
Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...