Љубовните стручњаци забрануваат | Три реченици кои не смеете да ги кажете на партнерот

6210
Booking.com INT

Негативните коментари оставаат многу поголем впечаток на партнерот од позитивните.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Затоа терапевтите советуваат дека треба да се гради чувство на топлина и поддршка за полесно да се надминат одредени проблеми.

Три реченици кои не смеете да ги кажете

1. Да ме сакаш, ти би … (направил нешто)“

2. Зошто ништо не е исто како на почеток?

3. Се однесуваш исто како твојот татко!

Овие реченици кога ќе се вклопат заедно значат дека вам ви е поважна акцијата од зборовите – сакате да биде како порано, значи сега не сте задоволни и едноставно сакате да бидете победник во караницата, а притоа го навредувате неговото семејство.

Наместо да се трудите да се надмудрите еден со друг, расправијата треба да ја решите така што ќе се обидете работите да функционираат за двајцата.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...