Три факти за царскиот рез | Мајки со неверојатно количество храброст

70251
Booking.com INT

Царскиот рез бара неверојатно количество храброст и сила, а мајките кои поминале низ тоа најдобро знаат за што станува збор.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Еве низ што се поминуваат

1. Храбро се соочуваат со последиците на хирушките интервенции

Можеби мислите дека царскиот рез е вообичаена процедура, но поточно во прашање е сериозна хирушка интервенција. Како и другите типови на сериозни процедури, царскиот рез носи голем ризик за мајката и детето. Притоа е многу тешко таткото или другите членови на семејството да бидат во операционата сала во текот на породувањето и поради тоа мајките мораат да бидат сами и без поддршката, која многу им е потребна во тие моменти.

2. Тие не знаат дали се е во ред се додека не ја напуштат операционата сала

Во овој случај, ризикот не исчезнува со раѓањето на бебето. Како и кај кои било други операции, докторите не можат да утврдат дали се поминало како што треба додека не престане дејството на анестезија.

Постои една работа која многумина не ја знаат. Во текот на царскиот рез мајката е свесна – не чувствува болка, но ги чувствува сите движења кои се одвиваат внатре во неа. Сето тоа е многу непријатно и може да биде трауматично.

3. Тие поминуваат низ опоравување како вистински хероини

Кога бебето ќе се роди, мајчиниот свет почнува да се врти околу него, а секое нејзино движење е проследено со многу болка и непријатност, кои  не можат да се одбегнат во процесот на опоравувањето по операцијата.

Сето ова мајките ги прави многу силни. Без оглед на тоа колку работите се тешки, тие се прават со насмевка и со голема љубов. Насмевката на бебето го оправдува секој вложен атом на енергија и пот.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...