Уредот Нима сензор открива дали вашата храна содржи глутен | Видео

865
Booking.com INT

Уредот под името Нима Сенсор овозможува на корисниците да проверат дали храната содржи глутен.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Само во САД живеат над три милиони луѓе алергични на глутен, а ним дефинитивно ќе им користи џебен уред, кој без проблем открива дали храната содржи глутен, дури и во траги. Се користи така што во него се става примерок од храната, потоа следи анализа со притисок на копче, а ако детектира присуство на глутен, уредот го предупредува корисникот. Анализата трае две минути.

Резултатите може да се аплоудираат на апликацијата и да се видат оценки на блиски ресторани кои нудат храна без глутен.
Нима Сензорот чини 279 долари.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...