Фејсбук додава нова опција за да ги поттикне корисниците да ја користат опцијата Stories

409

Фејсбук ова лето почна да тестира неколку нови опции за камера, а најинтересна е можноста за снимање на GIF-ови. Фејсбук се одлучи на корисниците да им овозможи снимање на GIF-ови од две секунди и нивно објавување на News Feed, а можат да се пратат и на пријателите. 

Корисниците се согласуваат дека тоа е многу згоден додаток бидејќи Фејсбук најдолго одолеваше на GIF-овите пред конечно во 2015 година да овозможи нивно преземање.

Покрај снимањето на GIF-ови, Фејсбук се одлучи да воведе опција за директен пренос во живо од дисплеј од камерите. Освен тоа, Фејсбук за камерата воведува свои шарени подлоги. Иако тие воопшто не вклучуваат фотографии или видео записи, на корисниците ќе им овозможи да ги направат портретни за да можат да ги споделуваат каде сакаат.

Овие опции главно доаѓаат од Инстаграм кој воведе разни начини за објавување на Instagram Stories. Фејсбук со новитетите очигледно сака да го зголеми користењето на опцијата Facebook Stories или користењето на Фејсбук воопшто.

loading...