Физичките вежби ја отстрануваат несоницата | Видео

1303
Booking.com INT

Резултатите од едно неодамнешно истражување покажаа дека вежбањето може значително да помогне за спречување на несоницата. 

Bitcoin Exchange CEX.IO

Единаесет доброволци на возраст од 57 до 70 години, кои страдале од несоница, добиле задача да вежбаат три пати неделно по 30 минути.

По 16 недели редовно вежбање, квалитетот на сонот на доброволците значително се подобрил.

Научните напоменуваат дека веднаш не се покажуваат резултати, па поради тоа треба истрајност и упорност.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...