Фотографии од породилиште во Јапонија го обиколија светот | Храната за родилките подобра отколку во рестораните | Фото

9733

Болничката храна обично не е на добар глас, меѓутоа младите жени во Јапонија не можат да се пожалат.

Родилките најмногу се жалат на храната, како поради нејзината хранлива вредност, така и поради нејзиниот изглед, кој не е баш на завидно ниво. Иако здравствените установи се општо познати по незачинета и барена храна, која рака на срце, е и поздрава и препорачлива, родилките, се чини, дека сеуште посакуваат вкусна храна.

Меѓутоа, со родилките во Јапонија тоа не е случај. Неодамна, на интернет, фотографиите од храната на јапонските болници станаа вистински хит. Разноврсна и богата, и од наша перспектива, менито во јапонските породилишта ги воодушеви сите (идни) мајки и љубители на храната.

loading...