Француска компанија близу до развојот на вакцина за вирусот зика

408
Booking.com INT

Француската фармацевтска компанија „Санофи“ е на чекор од развивање на ефикасна вакцина за вирусот зика, кој предизвикува сериозни дефекти кај неродените бебиња.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Според текст во медицинското списание „Лансет“, компанијата „Санофи“ имала успешни резултати во 90 проценти од пробните вакцинирања на луѓе во САД.

Вирусот го пренесуваат комарци и во текот на 2016 година имаше епидемија на зика во Бразил, која предизвикува сериозна закана за јавното здравје.

 

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...