Хит на социјалните мрежи | Погледнете како Американците го решиле тестот по географија

23065
Booking.com INT

На Американците како мини тест им е дадено да се обидат да ги напишат имињата на европските земји. Добиените резултати станаа хит на интернет и на социјалните мрежи.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Кога ќе ги погледнете нивните “резултат” имате впечаток дека дури и оние кои се погодени, погодени се случајно. Во главно знаеле каде е Велика Британија, Франција и Шпанија.

Русија често ја мешаа со поранешниот Советски Сојуз, но барем знаеле дека таму е ладно. Има и од оние кои Блискиот исток и Русија ги поврзуваа со Борат, познатиот филмски лик.

Балканските земји за нив се вистинска енигма. Од фактот дека на “сите нас ни се извинуваат што немаат поим” до фактот дека единственото нешто што знаеле да напишат дека тука имало војна.

Бидејќи сликата кажува повеќе од илјада зборови, погледнете колкаво било нивното знаење односно незнаење.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...