Хороскоп | ДЕВИЦА – Доблести и маани

48646

За да се релаксирате малку, еве еден лесен астро текст. Секој астролошки знак има свои добри и лоши особини, свои предности и слабости.

Земете длето на мудроста во свои раце, и трансформирајте ги своите недостатоци во предности, претворете ги своите порази во победа! Што да направите другите повеќе да ве сакаат, да ве разберат, прифатат, а при тоа да не бидете марионета во рацете на другите.

Како да бидете свои и да останете само свои? Вашиот астролошки знак ја открива тајната …

Девица – Предности и слабости

Девица – Вие сте рационална, доверлива личност која е способна да развие високо ниво на вештини во сите оние видови на работа кои бараат внимание – прецизност, смисол за детали. Прецизни сте, се стремите кон совршенство, размислувате логично и конструктивно, со големо чувство на одговорност. Истрајни сте и сѐ што започнувате довршувате до крај. Лојални сте и фер. Животот многу сериозно го сфаќате, брилјантно ги контролирате вашите емоции, никогаш не се препуштате на самозадоволство.

Вардете се од овие крајности, бидејќи со прекумерната самодисциплина се губи радоста и задоволството од животот. А вие, всушност, длабоко во себе, криете голема желба за љубов, радост, голем сте “весељак“, само кога ќе го откопчате вашето “ментално” копче. Кога вашиот дух ќе се зголеми, кога се чувствувате задоволни со себе, чувствувате потреба своите блескави моменти да ги споделите со другите. Опуштете се, бидете поотворени во изразувањето на своите емоции, затоа што не е секој во состојба да ја види топлината која вешто ја контролирате.

На вашата верна природата тешко е да ѝ се одолее, но малку кој ќе ја пропушти шансата подобро да ве запознае, ако воопшто тоа е можно, затоа што знаете да бидете како затворена школка. Умеете да бидете премногу внимателни, недоверливи и со тоа да ги блокирате своите силни емоции и да ја губите својата смисла на иницијатива и претприемништво. Недостаток е тоа што имате премногу силна доза на понизност, што е инаку силен духовен квалитет, но понекогаш претерувајте во тоа. Наоружајте се со самодоверба и слободно покажете го раскошот на вашата квалитетна личност.

И уште нешто, не бидете премногу критички раположени кон другите и кон себе. Најсреќни сте кога сѐ до детали е разработено и кога оди сѐ според планот. Бидете спонтани и повеќе отворени, поспремни на по некој ризик, изненадете се себеси.

ПРОЧИТАЈТЕ ЗА ВАГА

http://5.9.225.129/~kukuriku/%D1%85%D0%BE%D1%80%D0%BE%D1%81%D0%BA%D0%BE%D0%BF-%D0%B2%D0%B0%D0%B3%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D0%B1%D0%BB%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8-%D0%B8-%D0%BC%D0%B0%D0%B0%D0%BD%D0%B8/

loading...