ЦИА на вратата на научникот | Нема да ме замолчите, ракот се лекува | Видео

57938
Booking.com INT

Колин Кембел смета дека се обидуваат да го спречат во откривањето на неговите откритија. Кога се вратил од Кина, откако ја објавил својата масовна епидемиолошка студија, ЦИА се појавила на неговата врата …

Bitcoin Exchange CEX.IO

Колин Кемпбел е истакнат американски научник и неуморен истражувач на причините и последиците од канцерогените заболувања. Тој е образуван и пристоен, но истовремено дрзок и храбар. Поради резултатите од неговите истражувања, вели тој, на вратата му затропала ЦИА:

Истражувањата докажале дека консумирањето на производите од животинско потекло, како месо, риба и млеко, ги поттикнуваат хроничните болести и нарушување на здравјето, со што претставуваат поголем ризик отколку што тоа го претставуваат наследството или животната средина – вели професорот Кемпбел кои го поврзал казеинот, протеинот од млекото со рак на дојка.

Неговиот животен професионален фокус биле ракот и исхраната и тој тврди дека глобалната и националната борба против ракот одбрала погрешен непријател, и тој ги исклучува сите форми на диети, како што се Аткинсоновата, Паоловата или високопротеинската диета. Не поддржува прославени лекари кои препишуваат диети со див лосос, скапи билки и додатоци.

Тој тврди дека исхраната може да спречи и да го излечи ракот, како што може да ги спречи срцевите болести. Според неговите зборови, исхраната богата со животински протеини предизвикува зголемена канцерогена активност.

Колин Кемпбел во лабораторија докажал дека зголеменото конзумирање на животински протеини предизвикуваат рак, додека намаленото конзумирање го спречува. Високо протеинската исхрана ја зголемува репликацијата на клетките и слободните кислородни радикали поврзани со ракот и стареењето.

Она што е најинтересно, научникот смета дека растенијата можат да нѝ ги обезбедат сите потребни протеини.

По 50 години на нутриционистичките биохемијски истражувања, Кембел казеинот го сметал за еден од најрелевантните хемиски канцерогени некогаш идентификувани.

Во јавноста сѐ уште се препорачува консумирање на животни од комерцијални интереси. Додека млекото е подобро од засладените пијалоци, истражувањата покажуваат дека млечните производи не ги подобруваат коските во подоцнежниот живот.

Всушност, истражувањата покажале дека зголемената потрошувачка на млеко е поврзана со ризикот од остеопороза во подоцнежниот живот – тврди.

The Cornell Chronicle, кој го објавува Универзитетот Корнел, рече дека Кембел ќе ја објави статијата за Корнел на пролет. Неговите колеги до универзитетот испратиле копија од статијата, но на крајот сепак не била објавена, без никакво објаснување. Кембел вели дека ова е само уште еден пример као индустријата врши притисок врз универзитетот.

Тој верува дека тоа е обид да го спречат во откривањето на неговите наоди.

Кога се вратил од Кина, откако ја објавил својата масовна епидемиолошка студија, ЦИА се појавила на неговата врата …

Погледнете го неговото видео:

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...