Чаша која „не дозволува“ да се истури вино

1609
Booking.com INT

Ако некогаш сте доживеале да ви се истури црно вино на вашата омилена гардероба или тепих од светли бои, Сатурн чашата за вино ќе ви делува како вистинско дизајнерско чудо.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Оваа чаша е дело на фирмата „Супер дупер студио“. Стаклената чаша за вино е футуристички изглед и може да ве спаси од идни дамки од црно вино.

Чашата има рамно дно, кое може да стои право на масата. Над тоа  се заоблува и таа облина води до вториот дел на дното. Така што кога случајно ќе се закачи или удри, таа само ќе се заниша или потпре на страна без истурање на виното што се наоѓа во неа.

Секако, ако сакате да истурите вино, можете тоа да го направите ако силно ја удрите чашата или ако ја наполните до врвот, па потоа се стркалува на нејзина страна. Во тие случаи, истурањето е неизбежно.

Но, во нормални услови, ако некој случајно удри во масата, дизајнот чашата е доволно стабилен да го зачува чаршафот.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...