Шведска „претсмртна генералка“

602
Booking.com INT

Креативни Швеѓани смислија доста практична техника за расчистување на домот и организирање на работите коишто ни се драги, а тоа доби и поприлично морбиден назив – „шведска претсмртна генералка“.

Bitcoin Exchange CEX.IO

– Моето мото за чистење е едноставно: Доколку нешто не Ви се допаѓа, фрлете го. Ако нешто не го користите, фрлете го, вели Маргарета Магнусон, авторка на книгата посветена на таа уникатна техника.

Методата се заснова на на тоа – да се зачуваат само оние предмети кои Вие и Вашите блиски ги сметаат и ќе ги сметаат за вредни и драги и по Вашата смрт. Овие совети се наменети првично за лицата со над 50-годишна возраст, но ќе им користат и на помладите.

Започнете прво со плакарите и извадете се оттаму. Исфрлете го се она што не го носите скоро никогаш и подарете го некому на кого му е потребно. Ова треба да го правиме барем еднаш годишно.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...