Ѓокчек | Нападот врз Карлов е обид за нарушување на односите меѓу Турција и Русија

471
Booking.com INT

Нападот врз рускиот амбасадор во Турција денеска беше обид за нарушување на односите меѓу Турција и Русија, изјави градоначалникот на Анкара, Мелих Ѓокчек.

Bitcoin Exchange CEX.IO

Изјавата тој ја даде пред болницата каде беше пренесен амбасадорот Андреј Ганадиевич Карлов по нападот.

Според Ѓокчек, напаѓачот бил полицаец. Според извори на западни медиуми во турските сили за безбедност, напаѓачот бил полициски офицер, кој работел во Анкара.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...