Ѕирнете во домот на Доналд Трамп вреден 100 милиони долари

6971
Booking.com INT

На Петатта авенија во Њујорк, на само неколку блокови од Централ Парк, се наоѓа познатата кула на Трамп, која новоизбраниот американски претседател ја изгради во 1983 година.

Bitcoin Exchange CEX.IO

%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%bf2-001

Во неа се сместени канцелариите на Трамп како и раскошен пентхаус кој претставува негов примарен дом. Се протега на последните три ката од кулата и се проценува дека вреди 100 милиони долари.

%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%bf3-001

Дизајниран е со цел да потсетува на Версајскиот дворец, па затоа изобилува со злато и дијаманти.

%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%bf4-001

Во дневната соба владее совршена симетрија – мермерни ѕидови, прекрасни орнаменти во златна боја, кристални лустери, коринтски столбови, како и луксузен мебел во стилот на Луј Четиринаесети.

%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%bf5-001

Големите прозорци нудат спектакуларен поглед од 66. кат на кулата кон Централ Парк и соседниот Њу Џерси.

%d0%b4%d0%be%d0%bc%d0%be%d1%82-%d0%bd%d0%b0-%d1%82%d1%80%d0%b0%d0%bc%d0%bf6-001

Раскошниот ентерирер на пентхаусот на Трамп го креирал реномираниот дизајнер Анџело Донгхиа.

Booking.com INT Bitcoin Exchange CEX.IO
loading...